Dames die een operatie in het vooruitzicht hebben aan de borst(en) kunnen wij voorzien van speciale bh’s die extra steun geven om na de operatie de borst te fixeren (de borst op de plek te houden zoals de arts dat heeft voorzien). In sommige behandelcentra wordt er een sportbh of naadloos topje geadviseerd. Veel mensen weten niet dat er voor borstoperaties speciale bh’s zijn ontwikkeld. Stel uw ondergaat een borst vergroting of uw borst wordt verwijderd en u krijgt er direkt een implantaat voor terug. Wij verkopen bijv. een model van Anita voor dit doel. Deze is voorzien van een stevige band onder de borst zodat de borst niet wegzakt na een operatie. Boven uw borst zit een band die u zelf strakker kunt trekken om ook de borst van boven te fixeren. Hierdoor kan het weefsel beter hechten en helen en is een beter resultaat mogelijk. Deze bh is voorzien van nog meer doordachte details. De cups zijn van glad en zacht materiaal gemaakt. De sluiting is d.m.v. 2 haakjes voor de extra stevigheid en een rits voor de krachtverdeling en gladde afwerking. Deze zit aan de voorkant zodat ook het verplegend personeel hier goed bij kan om uw herstel zo aangenaam mogelijk te maken. Bij dit soort operaties is het dus van belang om uw borst (implantaat) zo stevig mogelijk op zijn plek te houden. Door onwetendheid wordt er vaak een sportbh geadviseerd. Deze heeft de eigenschap om de borst plat te drukken en niet te modelleren! Dus waarom zou u bij zo’n belangrijke en kostbare ingreep genoegen nemen met minder als het ook maximaal kan? Er zijn zelfs artsen die een soepele bh-top adviseren die een ruim pasbereik heeft (met 1 maat top bijv. M kunt u 3 tot 11 bh maten dragen). Dit materiaal is lekker zacht en soepel en past bijna altijd. En als u logisch nadenkt kan iets dat lekker zacht zit, soepel is en meerekt dus nooit de stevigheid geven die u eigenlijk nodig heeft. Dus doet u dat alstublieft niet. Wij zijn van mening dat dit beter kan. En niet alleen wij. Wetenschappelijk onderzoek door een universiteit uit Spanje heeft dit ook met cijfers kunnen bevestigen.

Dames die een operatie hebben ondergaan aan hun borst(en) kunnen wij ook van dienst zijn. Wij verkopen niet alleen protheselingerie maar ook prothesebadmode. We hebben eenvoudige goedkope bh vullingen maar ook de echte protheses (altijd ruim 120 stuks in huis) die meestal bij uw zorgverzekering gedeclareerd kunnen worden. Hiervoor hebben we een aparte afgeschermde ruimte waar dames geadviseerd kunnen worden met extra privacy. Alle benodigde certificeringen en contracten hebben we van o.a. SEMH, net als de contracten met alle zorgverzekeringen (60 in 2024!) zodat we ook direkt de protheses voor u kunnen declareren. Sommige dames wachten tot het einde van het jaar met het aanmeten van een borstprothese i.v.m. het eigen risico. Meestal is dit wachten overbodig omdat veel mensen toch al medicijnen gebruiken of andere zorgkosten maken waardoor het eigen risico aan het einde van het jaar al lang op is. Waarom wachten met u lekkerder en zelfverzekerder te voelen? Onderschat uw eigenwaarde niet. Het adviseren van een borstprothese gaat altijd op afspraak. Dit doen we om u in alle rust te kunnen informeren, adviseren en laten passen van de prothese en lingerie. Wij vinden het vervelend als u zonder afspraak binnen komt lopen en verwacht dat u direkt geholpen kunt worden terwijl er bijvoorbeeld iemand anders al wordt geholpen. Of als we buiten de deur zijn voor inkoop van nieuwe collecties. Komt u voor protheselingerie en/of badmode? Dan kunt u altijd terecht tijdens de normale openingtijden. U kunt een afspraak met de mammacare adviseuse maken door:

te bellen op nummer 0342 471594
te mailen naar h.vanbeek@vanbeek-bodyfashion.nl

of even langskomen in de winkel als u wel in de buurt woont/verblijft.

Neemt u bij uw eerste bezoek aan ons voor een borstprothese even uw legitimatie (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) en pasje of (digitaal)polisblad van uw zorgverzekering mee. Komt u voor uw eerste borstprothese? Dan hebben wij ook uw verwijsbrief/indicatie/machtiging van uw behandelend arts/verpleging nodig voor de declaratie bij uw zorgverzekering.

Soms is het in de praktijk ook wel prettig om iemand mee te nemen, een partner, goede vriendin, familie of buurvrouw. Is voor u wat gezelliger of minder spannend en 2 horen meer dan 1. Ook kunt u zich voorbereiden op gesprekken met uw behandelend arts of onze adviseuse door een kijkje te nemen op de site van B-bewust, onderdeel van Borstkankervereniging Nederland. Hier vindt u bijv. een checklist met vragen die u zou kunnen stellen of dingen die goed zijn om te weten.

Wij vinden het belangrijk om dames op een laagdrempelige manier vakkundig en correct te adviseren. Ook de informatie brengen op een moment dat u het wenst. Mede daarom organiseerden wij enkele jaren op de 2e donderdag van oktober onze eigen Borstkanker Infodag. Tijdens deze dag kunt u, net zoals altijd, vrijblijvend bij ons binnenlopen om te kijken wat we allemaal in huis hebben. Welke protheses, wat voor soort lingerie, de mogelijkheden in badmode maar ook komen er die dag soms experts bij ons om hun expertise te tonen. Dit zijn aanverwante specialisaties zoals permanente make-up, haarwerken en voedingsadvies. Deze dag is gratis toegankelijk en u hoeft u niet op te geven voor komst. Op dit moment is er geen nieuwe datum bekend maar volg onze socials of vraag er naar in de winkel. Graag tot ziens bij een volgende editie!

Naast een uitgebreide basis collectie prothesebh, hebben we ook meer modische prothesebh’s die gezien mogen worden. U wilt ook wel weer eens vrouw zijn, toch? Deze collectie wisselt met enige regelmaat. Ook gebeurd het wel eens dat iemand een bh bij ons in de winkel ziet hangen die erg mooi is en goed zit maar alleen niet is voorzien van cupafsluiters (geen “officiële” prothesebh dus). Dat is probleempje is goed door atelier op te lossen door er gewoon achteraf een cupafsluiter in te zetten.

Heeft u thuis nog borstprotheses liggen die u niet meer gebruikt maar nog wel bruikbaar zijn? Weggooien is zonde, gun ze een 2e ronde! In Nederland hebben wij erg goede voorzieningen op het gebied van de zorg. Niet iedereen is overal blij mee, maar wereldwijd gezien hebben we het toch goed voor elkaar. Er zijn dus landen waar o.a. een borstprothese helemaal niet vanzelfsprekend is of zelf helemaal niet vergoed wordt en daarom zelf betaald moet worden. Voor de mensen die daartoe niet de mogelijkheid hebben, zamelen wij gebruikte borstproheses in zodat die in het buitenland verstrekt kunnen worden zodat ook een ander het gevoel kan ervaren dat wij zo vanzelfsprekend vinden. Het liefste met originele doos erbij voor de bescherming tijdens het transport. Hiervoor werken wij samen met de stichting Prothésis de Mama para Alas por la Vida : www.protesisdemama.nl/Web/ Zij hebben door de jaren heen hun eigen netwerk opgebouwd waarbij ze alle belangrijke onderdelen zelf besturen. Inzamelen in Nederland, opslag in Nederland, container transport naar Cuba en het vervoer naar de kliniek in Havanna, Hospital Universitario Manuel Piti Fajardo. Daar ter plaatse zorgen de mensen van dr. Alexis Cantero dat de protheses heel gericht worden verstrekt aan de dame die er op zit te wachten.

UNIEK! REPARATIE VAN LEKKENDE PROTHESES : Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als u uzelf per ongeluk stoot of steekt, voelt u even de pijn. Het wondje bloed misschien wel maar geneest vanzelf. Ook een borstprothese staat bloot aan dezelfde gevaren maar… u voelt het meestal niet gebeuren omdat de prothese zacht is en geen gevoel heeft. De folie die er omheen zit heeft rek en laat vrijwel nooit direkt een beschadiging zien maar naar verloop van tijd komt er meestal toch wat van de siliconen vulling er uit. Deze vieze plakkende substantie laat vervelende vlekken achter in o.a. kleding. Deze scheurtjes of winkelhaakjes zijn niet te herstellen. TOT NU DAN! Want door onze ervaring en kennis van zaken hebben wij een methode gevonden waarmee we wel de scheur kunnen dichten. En dit gebeurd zo goed, dat we er zelfs een half jaar garantie op kunnen geven! Of u moet heel even wachten met de reparatie totdat de 2 jaar voorbij zijn waarna u van de zorgverzekering weer een nieuwe verstrekking mag ontvangen. Duurt dat te lang? Dan kunt u dus bij ons terecht. En deze service is uniek, we hebben niemand gevonden in de hele wereld die deze service aanbied! 

Hoe gaat dit in z’n werk? Het is het beste als u vooraf even per mail een foto kunt sturen zodat wij vooraf kunnen kijken hoe groot de schade is. We plannen uw reparatie in. U kunt de prothese bij ons in de winkel afgeven of opsturen. De volgende werkdag is hij alweer klaar en kan hij opgehaald of verzonden worden. Net zoals een wondje op uw eigen huid krijgt de borstprothese ook een klein litteken maar deze is in kleur van de prothese zelf dus valt niet heel erg op. De kosten van deze ingreep zijn € 60,- incl. 9% BTW, excl. evt. verzendkosten. Deze kosten worden normaal gesproken niet vergoed door een zorgverzekering, soms wel voor uw persoonlijke (inboedel) verzekering. Ook zijn er verzekeringen waarbij u verschillende pakketten gecombineerd heeft (bijv. Univé zorgverzekering met inboedel samen in 1 pakket). Soms zijn die wel bereid deze kosten te vergoeden voor u. Dit dient u zelf te regelen omdat wij reparaties niet zelf rechtstreeks mogen declareren. Nieuwe verstrekkingen (de 1e of na elke 2 jaar) wel.

Huidproblemen : Door intensieve behandelingen krijgt het lichaam enorm veel te verduren. Zo ook uw huid. Vergeet niet dat uw huid het grootste orgaan is van uw lijf. Het komt regelmatig voor dat wij bij het passen van lingerie/borstprotheses probleempjes te zien krijgen. Soms opvallend, soms vrijwel niet zichtbaar. Het kan dus zijn dat we hierdoor een andere keuze voor u maken die mogelijk verlichtend werkt. Maar het kan nooit kwaad om even advies te vragen bij een huidspecialist / huidtherapeut. Deze zijn experts op dit gebied (en wij simpelweg niet). Zij kunnen u bekijken en beoordelen wat u kunt doen om van uw klachten af te komen of in ieder geval wat te verbeteren. Wij werken samen met o.a.

Huidtherapie van Brakel  in Barneveld

Jonckheid in Lunteren.

In onderstaande flyer kunt u kort wat informatie vinden:

Als u in aanraking komt met borstkanker, beland u in een soort achtbaan. Het gaat hard en u weet niet helemaal waar u naar toe gaat. Vele keuzes moeten worden gemaakt. De ene is makkelijker dan de andere. Waar doet u goed aan? Welke mogelijkheden heb ik? Opereren? Reconstructie? Uitwendige borstprotheses dragen? Of zonder borst(en) door het leven? Ook dat laatste is ene optie waar dames voor kiezen. U wilt “geen polonaise” meer aan uw lijf. Ook dan kunnen wij u van dienst zijn door op maat gemaakte lingerie aan te bieden waar 1 cup in gemaakt is. Vele dames weten niet van het bestaan van deze bewuste keuze en daarom hebben de dames van Stichting  Ontboezeming zich dit doel opgelegd om hier werk van te maken. Aan de ene kant om dames op deze mogelijkheid te wijzen. Anderzijds om bij bijv. de zorgverzekeraars en overheid deze keuze ook als praktisch mogelijk te maken. Op dit moment zijn er bijv. geen zorgverzekeraars bekend die deze dames een geldpotje ter beschikking stellen om deze keuze te kunnen betalen. De gedachte is dat zorgverzekeraars vele duizenden euro’s besparen omdat er geen operatie hoeft te worden uitgevoerd maar dit geld (of een gedeelte ervan) komt niet beschikbaar om de meerprijs t.o.v. standaard lingerie te kunnen betalen bij de verzekerden/patiënten/klanten. Zie ook onze pagina bij Assortiment : Lingerie, voor meer informatie.

Klachten : Uiteraard doen wij onze uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht het toch gebeuren dat u een klacht of opmerking heeft, dan kunt u altijd bij ons terecht. We proberen om uw klacht zo goed mogelijk op te lossen. Mocht dit toch niet naar uw tevredenheid zijn gebeurd, dan kunt u terecht bij de klachtencommissie van Er is iets mis gegaan. Daar zal een deskundig panel uw vraag in behandeling nemen en daarop antwoorden.

GASTENBOEK : Misschien vindt u het leuk om een korte reactie te plaatsen op uw bezoek aan ons? Hoe ging het maken van de afspraak? Hoe bent u geholpen? Was het assortiment wat u had verwacht? Hoe vindt u onze winkel? Viel u misschien iets anders op? Het kan en mag van alles zijn. Leuk voor andere dames die op zoek zijn naar een goed adres maar ook wij kunnen er van leren. U kunt hier klikken om uw reactie te plaatsen.

WAARDERINGEN : Op de site van Patiëntenfederatie Nederland kunt u de Zorgkaart Nederland vinden. Hier kunt u waarderingen vinden die onze klanten hebben achtergelaten. Zo kunt u onafhankelijke en eerlijke ervaringen terug lezen. Wat doen we goed, wat kan misschien nog beter? Bent u ook prettig geholpen door ons? Laat hier uw ervaring achter zodat ook anderen kunnen zien wat uw eigen mening is.

En een specialisme dat ook genoemd mag worden is het op maat maken van corsetten. Decennia lang waren er grote spelers op de markt die corsetten aanboden met bijv. een vetersluiting. Voorbeelden hiervan zijn Triumph, Pastunette, Hunkemuller, Camp, Basko, enz. Al deze fabrikanten zijn jaren geleden al gestopt met de produktie van deze artikelen. Vele voornamelijk wat oudere dames zijn van jongs af aan gewend om een corset te dragen. Hierdoor zijn de spieren verzwakt en kunnen ze niet meer zonder corset de dag doorkomen. Ze hebben het gevoel dat hun lijf in elkaar zakt. Zeer vervelend en pijnlijk. Wij hebben de mogelijkheden in huis om dit op te lossen door een nieuw corset voor u te maken op maat. Hiervoor maakt u het liefste een afspraak. In overleg met u wordt uw vraag ingevuld. We kiezen een model en gaan dan kijken naar de afmeting die u het beste vindt. Hiervan wordt een soort 3D-tekening uitgewerkt zodat de coupeuse een patroon kan maken en voor u aan de slag kan gaan. Als het corset klaar is wordt het nog gepast om de laatste puntjes op de i te zetten en om te zien of het aan uw wensen voldoet. Dit hele traject duurt 1 tot 3 weken (afhankelijk van uw wensen en werk dat er nog ligt van klanten die u voor waren). Dit kan ook naar voorbeeld van een oud versleten corset van een ander merk. Neemt u dat oude versleten corset gerust mee.

Wat zeker ook een specifiek produkt genoemd kan worden is onze “liposuctiebroek”. Dit is een erg strak zittende onderboek met lange pijpen die het liefste direkt na de ingreep (liposuctie / buikwandcorrectie) aangetrokken moet worden om de zwelling en blauwe plekken te voorkomen. Hierdoor zal u sneller en beter hersteld kunnen zijn. De naden van deze broek zitten aan de buitenkant verwerkt zodat de binnenkant op de huid zo glad en zacht mogelijk aanvoelt. Ook is het kruisje opengewerkt waardoor u deze broek kunt aanhouden tijdens uw toiletbezoek. Soms kan deze broek voor vergoeding door de verzekering in aanmerking komen. U ontvangt dan ook een officiële faktuur bij uw aankoop. Wordt dit echter niet door uw zorgverzekering vergoed vanuit een aanvullend pakket, dan kunt u deze uitgave meenemen in uw belastingaangifte bij de medische kosten. Mogelijk dat u dan alsnog er iets van terug krijgt. Dit verschilt per persoon en daarom kunnen wij u dit niet garanderen.

Een gedeelte van deze artikelgroep valt onder de noemer “Medische Hulpmiddellen”.
Binnen deze groep treft u hele specifieke en specialistische producten aan.

X