NU OOK 3 VERSCHILLENDE SOORTEN WASBARE MONDKAPJES MET DE VOORTHUIZEN VLAG!

Op zaterdag 4 juli 2009 is tijdens het Nationaal Kampioenschap Dweilorkesten de eigen Voorthuizen Vlag geïntroduceerd. Een dynamisch dorp zoals Voorthuizen heeft zijn eigen symbool nodig. De vlag bestaat uit 4 gekleurde hoeken met daar tussen een blauw kruis. Het kruis symboliseerd  “De Ganzenbeek” dat het dorp zijn bestaansrecht heeft gegeven rond het jaar 700. Op het kruis ligt de gele franse lelie die de verbinding legt met Lodewijk Napoleon die op zijn reizen te paard van Amsterdam naar Apeldoorn overnachtte in herberg  “De Roskam”, het tegenwoordige “Huize Zandbergen”. De hoek links boven en rechts onder in het paars vertegenwoordigd de heide velden zoals die om Voorthuizen heen liggen en lagen. En als laatste de groene hoeken rechts boven en links onder die de uitgestrekte bossen vertegenwoordigen waar de Veluwe om bekend staat.

In de loop der jaren zijn er steeds weer leuke artikelen gemaakt waar de afbeelding op staat van deze Voorthuizen Vlag. Begonnen is met de vlag zelf in een standaard formaat (100×150 cm) en een extra grote voor aan een vlaggenmast (150×225 cm). Daarna kwamen de t-shirts, kleine auto vlaggetjes op stok, stickers, rugtassen, muismatten, wimpels, aanvoerdersbanden, heren en dames shorts en af en toe op bestelling iets afwijkends. Deze souvenirs zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Hubo XL en Van Beek Mode.

 Wilt u souvenirs online bestellen? Dat kan. U kunt bellen of mailen wat uw wensen zijn en we verzenden het per post of pakket.

De rechten van “De Voorthuizen Vlag ©” worden beheerd door Van Beek Mode in Voorthuizen. Het (gedeeltelijk) overnemen van deze afbeelding / dit logo mag uitsluitend na schriftelijke toestemming van Van Beek Mode in Voorthuizen.

X